Izolacija Linitherm

Samo z najboljšo izolacijo boste zadovoljni tudi jutri!

Ustavite eksplozijo cen!
Pri cenah energije je gotovo le eno: naraščajo. Na srečo pa imate rešitev - izolacijo. Tudi največji izkoristki kotlov in najlepše sončne celice so namreč neuporabni, če drago toploto izgubljate skozi streho, stene ali tla.

Ko se varčevanje resnično izplača.
Seveda je pomembna pravilna tehnologija ogrevanja. S sodobnim ogrevalnim sistemom boste še vedno privarčevali 30 % energije v primerjavi z zastarelo tehnologijo.Težava je le v tem, da so se cene kurilnega olja v kratkem času kar podvojile. Če želite resnično znižati stroške ogrevanja, boste poskrbeli za pravilno izolacijo.Tako lahko v primerjavi z običajnimi hišami prihranite do 70 % energije. 

Se želite dobro počutiti med svojimi štirimi stenami?
Za novogradnjo ali obnovo boste porabili veliko časa in denarja. Seveda želite zato tudi uživati v optimalni klimi v prostorih - pozimi in poleti!
Idealna izolacija namreč ne pomeni le prihranka na ogrevanju pozimi. Tudi poleti bo v hiši vedno prijetno, tudi na podstrešju.
Neprijetna nihanja temperature bodo tako postala stvar preteklosti. Toplotni mostovi, hladne noge in kondenzacija so preteklost ... Zdravo klimo v prostorih boste takoj opazili - vseh 365 dni v letu.

Zajamčena kakovost!
Izolacijski sistemi LINITHERM so izdelani po standardu Z materialom LINITHERM DIN EN 13165 in izpolnjujejo prihranite okoli 40 % debeline najstrožje standarde. Trda pena PUR/PIR je v veliki meri odporna na kemikalije, ki jih srečamo pri vsakdanjihopravilih. Odporna je na gnitje, plesen in bakterije ter nima vonja in fizioloških vplivov. Izolacijski material se izdeluje brez fluoro-kloro-ogljikovodikov in halogenih fluoro-kloro- ogljikovodikov. Trda pena PUR/PIR ostane enakih dimenzij in oblike tudi v primeru izrednih temperaturnih vplivov: kratkotrajno prenese 250 °C in s tem delo bitumnom, trajno pa prenese temperature v območju od -30 do +90 °C. Izolacijski sistemi na podlagi trde pene PUR/PIR se ponujajo v razredu gradbenih materialov E po standardu EN 13501 (običajna vnetljivost). Če so upoštevani predpisi za vgradnjo, je mogoče izdelati tudi konstrukcije REI 30.

Tanjša izolacija pomeni večje stanovanje
Z materialom LINITHERM prihranite okoli 40% debeline materiala v primerjavi z drugimi pogosto rabljenimi izolacijskimi materiali. To pomeni resnično večji prostor.

Bolje zatesnjena izolacija privarčuje še več denarja
Vsi izolacijski elementi LINITHERM so opremljeni z že preizkušenimi vrstami robov in tehnikami povezovanja. Položene površine zato tesnijo takoj.

Hitrejše polaganje izolacije pomeni prej uporabno stanovanje
Izolacijski elementi LINITHERM se zelo preprosto obdelujejo z običajnimi orodji in stroji za obdelavo lesa, ob tem pa so tudi lahki in priročni.
Kema Sikens Fragmat Fibatape Svjetlost Sigma
Spletko