Thermory je vodilni svetovni proizvajalec termično obdelanega lesa iz smreke, bora ali jesena.
Termično obdelan les ima povečano trajnost. Njegova življenjska doba je do 30 let, zato je primeren za uporabo na prostem za izdelavo fasadnih oblog, teras, ograj, kritin in savn. 

Trajnost termo lesa je večja zaradi razpadanja hemiceluloz pri temperaturah do 212 °C. Hemiceluoze so namreč glavni vir hrane trohnobam, ki razkrajajo les in s tem zmanjšujejo njegovo trajnost. Termo les je tako tudi odporen na glavne vrste lesnih insektov (kozlički, trdoglavci,…).
Termo les ni odporen na rast alg na njegovi površini. Les jim nudi samo mehansko oporo, zato ga ne poškodujejo in ne zmanjšujejo njegove trajnosti. Rast alg lahko preprečimo s površinsko zaščito.

Termo les ima večjo stabilnost kot termično neobdelan les. Po termični obdelavi se lesu zmanjša tudi higroskopičnost, oziroma sposobnost sprejemanja in oddajanja vode v plinasti fazi. Zaradi tega termično obdelan les počasneje reagira na spremembe vlage v zraku, s tem pa je njegovo krčenje in nabrekanje manjše.

Toplotna obdelava odstrani smolo iz lesa iglavcev. Posledica tega je, da kasneje smola ne poteka in kaplja, kar zmanjša zahtevnost vzdrževanja površine lesa. Gostota termo lesa je približno 10% večja od neobdelanega lesa. 
Caparol Ursa Knauf Helios Baumit Fragmat Seves Sikens
Spletko